ЈКП „ТОПЛИФИКАЦИЈА“ – ПОЧЕО РЕМОНТ И ПРИПРЕМА ЗА ИДУЋУ ГРЕЈНУ СЕЗОНУ

АКТУЕЛНОСТИ

Јавно комунално предузеће „Топлификације“ из Сремске Митровице успешно је завршило грејну сезону и већ су почели ремонти и припреме за наредну. Грејна сезона је трајала 193 дана, а како је за наш портал рекао Славко Сладојевић, директор митровачке Топлификације, већих проблема током ове грејне сезоне није било.

“Иако је предвиђено да грејна сезона траје до 15 априла, ми смо због лоших временских прилика грејну сезону продужили до 22. априла. По завршетку грејне сезоне ми смо у обавези да останемо у стању приправности до 03. маја. Након тога крећемо са ремонтима, али смо ове сезоне, због ванредног стања, морали да сачекамо десетак дана. Та прва фаза ремонта подразумева отклањање свих кварова које смо приметили током грејне сезоне, а то се углавном односи на локалне котларнице. За сада смо успели да решимо и отклонимо све кварове, очистили смо све оџаке, заменили све што је требало и може се рећи да смо већ спремни за нову грејну сезону”, изјавио је Славко Сладојевић.

Први фаза ремонта топловодне мреже траје до 15. јуна, након чега радници одлазе на колективни годишњи одмор, са којег се враћају у септембру, када ће почети друга фаза ремонта.

“Од септембра месеца, када се наши радници врате са колективног годишњег одмора улазимо у другу фазу ремонта. Такође, за ову годину планиране су две велике инвестиције. Прва је на грађевинској депонији где се граде станови за припаднике снага безбедности а друга је замена топловода код школе “Јован Поповић”, како би се нова школа прикључила на топловод”, додао је Сладојевић.

Како је за потврдио за наш портал Славко Сладојевић, вредност радова на замени магистралног топловода на грађевинској депонији износи око 30 милиона динара а ове, као и радове на замени топловодне мреже код Основне школе “Јован Поповић” финансираће ЈКП “Топлификација” из сопственог буџета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *