ПОЈЕДНОСТАВЉЕН УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу припремили су нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

Како би овај упис био поједностављен, на порталу еУправа, од 28. маја, биће омогућена услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање будућих ученика првог разреда, која ће омогућити родитељима и старатељима да једним одласком у школу заврше све у вези са уписом и тестирањем деце. Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање биће доступна до 10. јула 2020. године.

Преко апликације еУпис извршиће се упис ученика у школу, као и повлачење неопходних докумената (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, о обављеном лекарском прегледу и сл.).  Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се од 1. јуна до 20. јула 2020. године. Након уписа у школу, истог дана у заказаном термину психолог, односно педагог школе, тестираће ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *