ОПШТИНА РУМА ДОНИРАЛА ОСНОВНИМ ШКОЛАМА ВРЕДНУ РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ И РАЧУНАРЕ

АКТУЕЛНОСТИ

Свим основним школама са територије румске општине, данас су у Градској кући, додељени рачунари и рачунарска опрема, за коју је из буџета Општине издвојено око 1 200 000 динара. Набављено је 20 рацунара, 2 копир апарата, 1 платно за пројектор, 9 штампача и 2 мултифункционална уређаја. Намера Општине Рума је да овом донацијом модернизује наставу и наставном кадру олакша рад.

У Градској кући у Руми, одржан је састанак председника Општине Рума и директора основних школа, где су, поред преузимања нове рачунарске опреме, имали прилику и да изнесу неке нове недостатке при раду и потенцијалне проблеме, али и да цују сугестије, примедбе и похвале од стране председника Слађана Манчића.

Манчић је подсетио да је општина претходних година много новца уложила у школске објекте и модернизацију кабинета, те да ће тако бити и у наредном периоду.

Жаклина Неговановић, председник актива директора основних и средњих школа, истакла је да се Општина Рума одувек труди да помогне школама из те општине и да верује да ће се та традиција наставити, те да ће општина излазити у сусрет свим потребама основних и средњих школа.

Жаклина је нагласила да је ова донација веома корисна јер ће умногоме олакшати рад у школама у којима су рачунари застарели у односу на нове апликације које се сада користе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *