ГО СНС: САОПШТЕЊЕ

Izbori

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорио је на данашњој конференцији за новинаре на катастрофалан однос градске власти на челу са Небојшом Зеленовићем према предшколском образовању на територији Шапца.
Јавности се на конференцији обратила Зорица Џиновић васпитачица Предшколске установе „Наше дете“, која је истакла да су запослени у предшколској установи изложени бројним притисцима и уценама од стране Зеленовићевог руководства, као и да се над њима спроводи класичан мобинг.
Џиновићева је као дугогодишњи главни васпитач установе и председник синдиката запослених одлично упућена у све што запослени преживљавају. Она истиче да је имала и физичку повреду на радном месту, због које је добила четири копче на глави, али да је руковдство установе цео случај заташкало. Хвала Богу, каже Џиновићева, што сам повређена била ја, а не неко од деце.
Бројне моје колеге раде под притиском уцена, претњи премештајем, али и отказа само зато што су чланови синдиката, каже Џиновићева и истиче да су многи од њих морали да напусте синдикат. Она је упозорила на недопустиву прекобројност деце у групама, што отежава рад васпитача. У појединим групама је више од тридесторо деце на само два васпитача, каже Џиновићева. Велика неправда је и што су васпитачи за исти посао који обављају различито плаћени, а посебан проблем је преко 100 запослених на одређено време, којима се годинама продужава уговор без одлуке о сталном запослењу. То је неправда коју морамо исправити, каже Џиновићева.
Посебно је упозорила на проблем безбедности деце у појединим вртићима истичући да је у једном вртићу два пута избијао пожар због лоших инсталација, што је заташкано, да три монтажна вртића раде, иако им је прошао рок трајања, као и да је нејасно где се улаже новац који се издваја за вртиће.
Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца др Александар Пајић упозорио је да је боравак деце у шабачким вртићима најскупљи у целој Србији и да износи чак 6500 динара.
Небојша Зеленовић се хвали да у Шапцу нема листа чекања за вртиће, а прећуткује чињеницу да је то зато што су вртићи његовом одлуком толико скупи, да људи и не пријављују децу за боравак у истим, каже Пајић и истиче да ће Српска напредна странка чим преузме власт у Шапцу сигурно одредити нижу цену боравка деце у вртићима.
Јер српски напредњаци, за разлику од Зеленовића и његовог ментора Душана Петровића, брину о нашој деци. И Шапчани то виде.
Зато ће 21. јуна свој глас дати Српској напредној странци, будућности и нади, бољем сутра за нашу децу, истакао је Пајић и позвао све Шапчане да изласком на изборе допринесу величанственој победи Српске напредне странке, која ће после двадесетогодишње владавине Душана Петровића и Небојше Зеленовића коначно ослободити Шабац штеточинске власти и почети обнову града, који заслужује најбоље.
Живео Шабац! Живела Србија!

Извор: ГО СНС Шабац, саопштење

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *