УКУСНИ, ДЕКОРАТИВНИ БУКЕТИ МАШТОВИТЕ РУМЉАНКЕ

АКТУЕЛНОСТИ ЗАБАВА

Румљанка Љиљана Божић, јединствена је у Срему по хобију којим се бави. У последњих неколико месеци од поврћа, воћа, цвећа и разних додатака прави укусне и врло декоративне букете. Довољно је само да изразите жељу и кажете за коју прилику је букет, све остало је брига ове талентоване и маштовите Румљанке. Ових дана изузетно је популаран сремачки букет направљен од кулена, кобасица, сланине, парадаиза, а неизоставно је и класје жита.

Љиљана Божић је након завршеног курса јестиве флористике почела да израдјује веома декоративне букете. Ова вештина је у Русији веома популарна, а Љиљана је пионир у том послу у Срему. Важно је савладати текнику, а онда креативност чини своје.

Намирнице које се купују за букете морају бити свеже и одредјеног облика. У букетима се могу наћи паприка, ротквице, јагоде, рузмарин, а у сремачком, који је сада прави хит и кулен, кобасице, сланиница. Љиљана саслуша сваку жељу, али крајњи изглед и комбинација је ипак њена. Важно је да сви буду задовољни.

За Љиљанин хоби многи су већ чули. У Руми, њени букети су већ популарни, а за њен хоби чули су и у Сурчину, Пећинцима, Новом Саду… Ове декоративне букете Љиљана ће изложити и на Ноћном базару у Руми, који је заказан за 12. и  13. јун од 17 до 23 часа. Рецимо и то да је сваки букет различит и уникатан, а на предстојећој манифестацији први пут ће бити представљени букети за мушрацем, са правим сремачким вином и домаћом ракијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *