ФАБРИКА „CABLEX-S“ ОТВОРИЛА НОВИ ПОГОН У ПЛАТИЧЕВУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Фабрика каблова „Cablex S“ недавно је отворила нови погон распрострањен на око 6000 м2. Председник Општине Рума Сладјан Манчић данас је у друштву општинских сарадника обишао ту фабрику у Платичеву и уз пратњу директора фабрике упознао са новитетима у послу и читавим погоном.

Фабрика „Cablex S“ већ годинама успешно послује у румском селу, а ове године производни погон су проширили за нових 6000 квадратних метара, што самим тим повлачи и већи број запослених. Приликом обиласка новог погона у Платичеву, председник Општине Рума Слађан Манчић истакао је да је ова фабрика прави пример добре привреде на територији Општине Рума.

Како Манчић наводи, Општина Рума није много утицала на проширење производног капацитета “Cablex”-а, осим у административном смислу. Директор те компаније наглашава да је помоћ румске локалне самоуправе ипак била од изузетне важности.

Ова словеначка фабрика бави се производњом свих врста каблова, а тренутно запошљава више од 250 радника, већином жена из Платичева и околних села. Уколико се сви услови стекну, планира се и додатно повећање како капацитета тако и броја запослених.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *