НАЈСАВРЕМЕНИЈА КОТЛАРНИЦА У ОКРУЖЕЊУ ИЗГРАЂЕНА У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Три месеца пре планираног рока, данас је обележен завршетак радова на изградњи котларнице  у румском насељу „Тивол“, коју су, како истичу из Општине Рума, грађани чекали деценијама. Изградњом ове котларнице, са мазута прелази се на гас као енергент, а износ, који је издвојен из општинског буџета за ову намену, је око 120 милиона динара.

Већ у наредној грејној сезони становници овог румског насеља имаће квалитетнију и ефикаснију испоруку топлотне енергије. Извођач радова на изградњи нове котларнице је предузеће „Гастех“ из Инђије, чијим су радом челни људи Општине Рума веома задовољни. Директор те компаније, Момир Антонић, истакао је да је изграђена најсавременија котларница не само у окружењу, него и у Европи. Објаснио је и које су њене предности у односу на неке друге, старије котларнице. Антонић је нагласио и да су приликом изградње испоштоване све норме зарад очувања животне средине.

Председник Општине Рума, Слађан Манчић, обратио се окупљеним грађанима и уз захвалност извођачу радова напоменуо да је овакав објекат Рума чекала више деценија, те да с поносом може да каже да је Рума коначно доведена у стање стабилности привреде и напретка у пословању јавних предузећа и животу грађана. Манчић је истакао да радови на уређењу Руме и румске општине неће стати, те објаснио да је у току и изградња још једне котларнице на гас, у румском насељу „Солидарност“ као и  то да ће грађани предстојећу зиму дочекати у топлим становима и уз здравију и чистију животну средину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *