ЗЕЛЕНОВИЋ НА ИЗБОРИМА МОЖЕ ДА РАЧУНА САМО НА ДВА ГЛАСА – СВОЈ И ДУШАНА ПЕТРОВИЋА

Izbori

Обећавају „куле и градове“.

Актуелни, али још само до 21. јуна градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић у заносу предизборне кампање умислио је да је озбиљан политичар, па у својим иступима осим локалне коментарише и тзв. високу политику.

Упућени кажу да је то последица плана његовог шефа Душана Петровића да га угура на место председника Демократске странке, која је иначе у процесу распада иако ова двојица непрестано говоре о некаквом уједињењу. Биће да је тај недосањани сан још једна последица неиздрживе жеље криминалног тандема Петровић-Зеленовић да се по сваку цену дочепа још више власти, односно пара којима ће додатно напунити своје ионако већ препуне џепове.

У жељи да се баве високом политиком, омета их пре свега прошлост и наслеђе Душана Петровића, који је током свог министровања дао све од себе да упропасти српско судство, али и да огроман број људи остави на улици, без прихода за живот, а када се на то дода и крађа 7 милиона евра из будзета града Шапца за последње четири године управљања градом, јасно је да ова двојица немају шта да траже не само у Шапцу, него у политичком животу уопште.

 Друга је ствар што и они то игноришу па су за шаку власти спремни да обећају све скоро свакој интересној групи без обзира на интерес државе и народа. Политику додворања страним центрима за које Косово и Метохија нису Србија, демонстрирао је лично Зеленовић по налогу свог ментора Душана Петровића још приликом посете Пећи, где је у изјави тамошњим медијима о Пећи говорио као о граду некакве Републике Косово, а не као о граду на територији јужне српске покрајине.

Чак је успео и да направи паралелу између Пећи и Шапца, али не тако што је повезао два српска града, већ је истакао како су и Пећ и Шабац, како је рекао, опозициони градови. Иако је српска комплетна српска јавност била згрожена тим отвореним Зеленовићевим додворавањем Шиптарима, он сам никада није ни покушао да објасни зашто Косово и Метохију не сматра Србијом, већ делом тзв. Републике Косово.

 И сад као да је све у реду, као да је неки патриота, он излази на изборе и обећава „куле и градове“.
Његово политичко наслеђе ипак сведочи о томе да у његова обећања може да верује још само његов ортак и шеф у лоповлуку Душан Петровић. Зато на предстојећим изборима 21. јуна и може да рачуна на два гласа – свој и глас Душана Петровића, што им свакако неће бити довољно за улазак у скупштину града, али ће бити довољно да их пошаље тамо где им је место. Далеко изван политичког живота и Шапца и Србије.

Извор: Србија Данас

Фото: YoutubePrintscreen/Goli Zivot TV HAPPY/Televizija Šabac

Фото: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *