ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ИГОР МИРОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК РУМСКЕ ОПШТИНЕ ОБИШЛИ ПОЧЕТАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦА У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, у друштву својих сарадника и председника Општине Рума, обишли су почетак радова на реконструкцији улица 15. мај и 15. август у Руми. Покрајински премијер оценио је том приликом да је Рума општина која бележи напредак у свим областима. Укупна поврсина која ће бити потпуно реконструисана је 13554 метара квадратних, док вредност радова износи 266,5 милиона без ПДВ-а. Предвиђени рок за завршетак радова је 14. јул 2021. године.

Заједнички пројакат вредан 320 милиона динара, реконструкција две важне градске улице у дужини од око два километра, Покрајина финансира са чак 200 милиона динара, а радови подразумевају комплетну реконструкцију како надземних тако и подземних инсталација, паркинга и зелених површина. С обзиром на дужину улица, реконструкција се одвија фазно, па су тако први радови почели у улици 15. мај, у делу који се протеже између Кудошке и Врдничке улице. Председник Општине Рума, Слађан Манчић, истакао је да га радује снажна подршка Покрајинске владе и Управе за капитална улагања, те да је тешко и набројати све пројекте у којима је Рума имала подршку покрајине.

Рок који је предвиђен за завршетак реконструкције ових румских улица је јул наредне године, а површина која је обухваћена пројектом износи 13554 квадратна метра. Овом посетом ремијера Мировића најављена је и нова подршка Руми, која би ту општину, изградњом фрушкогорског коридора, поставила на централно место не само у Срему, већ и у ширем региону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *