СВЕ ЈЕ БЛИЖЕ ПОРАЗУ: ЗЕЛЕНОВИЋ ОЧАЈНИЧКИ ТРАЖИ ПОМОЋ ОД ЂИЛАСА ДА САЧУВА СВОЈ ПОЛИТИЧКИ ПОЛОЖАЈ

Izbori

Избори 21. јуна, осим што ће променити локалну власт у Шапцу, утицаће и на политичку каријеру актуелног градоначелника Небојше Зеленовића, који суочен са предстојећим поразом ,већ тражи резервни положај.

Једино се тако може тумачити Зеленовићево све чешће уплитање теме тзв. уједињења Демократске странке у предизборну кампању у Шапцу, која с тим нема баш никакве везе. Осим Зеленовићевог покушаја, да по наредби Душана Петровића после изборног дебакла у Шапцу постане председник демократа.

У томе га међутим спречавају две ствари: губитничко наслеђе оптерећено бројним криминалним аферама током мандата у Шапцу и чињеница да над лешом Демократске странке већ дуже време кружи још један лешинар – Драган Ђилас.

Изгледа, међутим, да се на тој стрвини неће нико окористити, јер ће се распасти пре него што било ко од ове двојице уопште стигне до ње. Посебан проблем је што су, иако су се званично разишли због Зеленовићеве издаје бојкота, Зеленовић и Ђилас ипак остали повезани заједничком склоношћу ка лоповлуку. Ђилас, наравно у томе предњачи, али ни Зеленовић не заостаје подстакнут налозима шабачког тајкуна и незваничног градског шерифа Душана Петровића.

 Тако му уопште не представља проблем да мирно током кампање гледа Шапчане у очи као да им за 4 године није ненамески потрошио 7 милиона евра, што је својим извештајима потврдила Државна ревизорска комисија. Не смета му ни што у Шапцу, упркос очекивањима грађана,које је лагао у кампањи 2016. године, није изградио подземну гаражу, што је слагао да ће направити Шабац на Сави и што је најгоре, што је брутално обмануо 1000 људи којима је обећао посао у челичани Данијели, која се никада није појавила у Шапцу.
Превише је тога слагао Зеленовић са Петровићем да би сада могли било чему да се надају. Знају то и њих двојица и можда баш зато бесомучно траже подршку у инсотранству, јер је у Шапцу немају. За ту подршку спремни су да обећају све. Па чак и да Пећ третирају као град који није у Србији, што је лично демонстрирао Зеленовић када је приликом боравка у Пећи направио срамну паралелу између Пећи и Шапца као некаквих опозиционих градова с директном алузијом на то да Пећ није у Србији.

Али осим што је из Србије издвојио Пећ, Зеленовић често и о Шапцу говори као о некаквом граду-држави ваљда мислећи на полисе, који ипак припадају античком свету, а не 21. веку . Додуше, реч политика, којом Зеленовић тако неуспешно покушава да се бави већ годинама, јесте у директној вези са речју “полис, град-држава“, али и са речју политикант чијем је значењу Зеленовићево дело кудикамо ближе.

Извор: Србија Данас

Фото: YoutubePrintscreen/Televizija Šabac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *