ОТПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КОТЛАРНИЦЕ „СОЛИДАРНОСТ “ У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Захваљујући добрим приходима у буџету, Општина Рума активно улаже у систем даљинског грејања. Тако је недавно у том граду отворена новоизграђена, модерна котларница у насељу „Тивол“, вредна око 120 милиона динара, а данас су отпочели и радови на изградњи још једне нове котларнице на гас, у насељу „Солидарност“. Котларница “Солидарност”  биће површине 165м/2, а Општина Рума је за ту намену из буџета издвојила око 100.000.000 динара без ПДВ-а

Котларница Солидарност једна је од четири котларнице у систему даљинског грејања Јавног предузећа “Стамбено”. Налази се код Дома здравља и загреваће више од 29000 квадратних метара стамбеног и пословног простора, што ће највероватније укључивати и простор румског Дома здравља.

Радове на изградњи ове котларнице, данас је обишао председник Општине Рума, Слађан Манчић и том приликом истакао да ће по завршетку ових радова Рума имати обезбеђен ефикасан и еколошки систем грејања.

Планом рада за 2020. изградња котларнице “Солидарност” предвиђена је у оквиру Капиталних инвестиција финансираних субвенцијом Општине, а изградња подразумева грађевинске радове, чији је завршетак планиран за октобар ове године, што значи да ће грађани Руме у нову грејну сезону ући са две потпуно нове, модерне и пре свега, еколошки прихватљивије гасне котларнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *