ОД САБОРАЦА ДО НЕПРИЈАТЕЉА: РАСУЛО МЕЂУ ОПОЗИЦИЈОМ ДОВОДИ ЗЕЛЕНОВИЋА И ЂИЛАСА ДО ДЕБАКЛА

Izbori

Да је добар део српске опозиције у расулу, без идеје и програма јасно је већ дуже време.

Пре свега, онај део предвођен Драганом Ђиласом, који има само један програм – срушити Александра Вучића и сломити Српску напредну странку како би могао да настави пљачку државе и грађана.

Поједини из тог табора, видевши пропаст идеје тзв. бојкота одлучили су да изађу на изборе и покушају да, као што је случај Небојше Зеленовића, сачувају фотеље и изборе се да задрже привилегије локалне власти. То је, наравно, довело до нове поделе у делу опозиције, где су се бојкоташи поделили на бивше бојкоташе и оне који и даље одбијају да изађу на изборе тврдећи да је реч о некаквом политичком ставу и невешто скривајући чињеницу, која је прави разлог тзв. бојкота, да немају подршку грађана, односно да их народ неће.

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac

Раздор у овом делу опозиционог корпуса био је јасно видљив синоћ у једној телевизијској емисији где су седели заједно, а говорили потпуно различито, Драган Ђилас и Небојша Зеленовић. Ова двојица осим што истовремено претендују на место будућег шефа полумртве Демократске странке, имају као тему спорења и сам однос према изборима.

Зеленовић је, наиме, издао Ђиласа и овај му то не прашта. Месецима, обједињени мржњом против Александра Вучића, заједно су упадали у РТС, придржавајући Бошкову тестеру, на улици, уместо на изборима рушећи власт. Али скривени владар Шапца и Зеленовићев налогодавац Душан Петровић, видевши да Ђиласова политика код народа не пролази, издаје Зеленовићу  команду  да се повуче са положаја бојкота и пређе у табор оних, који иду на изборе.

Foto: Media Centar

Као и сваки политикант Зеленовић испуњава наређење, али се тиме замера Ђиласу, тако да сада ратују међусобно, иако им Вучић остаје заједнички непријатељ. Међутим, сујетни и преамбициозни у односу на сопствени потенцијал, нису способни да виде да их је народ прозрео и да не подржава ни једног ни другог.

А то ће показати и избори 21.јуна, на којима ће одзив бити довољно велики да се Ђилас суочи са сопственом пропашћу оличеном у бесмисленој идеји бојкота, али и на којима ће Зеленовић вољом обесправљених Шапчана, које годинама потцењује и омаловажава,  остати без фотеље градоначелника и могућности да икада више управља градом на Сави.

Извор: Србија Данас

Фото: Youtube/Printscreen/Radio Slobodna Evropa/TV Šabac; Youtube/Printscreen/Televizija Šabac; Foto: Media Centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *