„ДРУГАЧИЈА“ МАЛА МАТУРА ЗА ДУЖЕ СЕЋАЊЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Свршени основци школе „Вељко Дугошевић“ из Руме, синоћ су имали матурско вече и свечаност поводом доделе диплома и повеља најбољим ученицима. Ова генерација завршила је основну школу са 11 вуковаца,а малу матуру и крај једног, а почетак новог поглавља у животу, прославили су у дворишту своје школе, што је, како кажу, веома занимљиво јер ће се баш због другачијих околности, дуже и јасније сећати своје мале матуре.

Укупно 11 вуковаца Вељкове школе, добило је синоћ признања и повеље „Вељко Дугошевић“ за своје успехе. На свечаности уприличеној тим поводом окупили су се сви матуранти и њихови наставници. Славље су наставили у дворишту своје школе и тако обележили своју матуру. Како истичу мали матуранти, није им сметало што не прослављају у ресторанима, како је до сада била традиција. Свесни су околности које су задесиле целу земљу и проналазе у томе позитивне ствари. Кажу да ће се своје  „другачије“ матуре дуже сећати. Најбољи од њих, који имају и успехе са разних такмичења, наводе да се учило, али не превише, те да је овај део школовања брзо прошао и да су спремни за нове победе.

Директорка школе Јасмина Вукановић истакла је да је ова прослава лако организована иако је било мимоилажења у ставовима између родитеља и управе школе. Она сматра да су успели и да све изгледа свечано и лепо, нагласила је и да је поносна на успех својих ученика.

Успеси нанизани, признања добијена, прослава матуре уприличена на оригиналан и другачији начин. Сви услови су се стекли да будућим средњошколцима основна школа остати дуго у лепом сећању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *