ЈКП „ТОПЛИФИКАЦИЈА“: ОД СЕПТЕМБРА ДРУГА ФАЗА РЕМОНТА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Јавно комунално предузеће „Топлификације“ из Сремске Митровице успешно је завршило грејну сезону и већ су почели ремонти и припреме за наредну. Грејна сезона је трајала 193 дана а како је за наш портал рекао Славко Сладојевић, директор митровачке Топлификације, већих проблема током ове грејне сезоне није било.

“Иако је предвиђено да грејна сезона траје до 15 априла, ми смо због лоших временских прилика грејну сезону продужили до 22. априла. По завршетку грејне сезоне ми смо били у обавези да останемо у стању приправности до 03. маја. Након тога кренули смо са ремонтима, али смо ове сезоне, због ванредног стања, морали да сачекамо десетак дана. Та прва фаза ремонта подразумева отклањање свих кварова које смо приметили током грејне сезоне, а то се углавном односи на локалне котларнице. За сада смо успели да решимо и отклонимо све кварове, очистили смо све оџаке, заменили све што је требало и може се рећи да смо већ спремни за нову грејну сезону.”

Први фаза ремонта топловодне мреже трајала је до 15. јуна, након чега радници одлазе на колективни годишњи одмор, са којег се враћају у септембру, када ће почети друга фаза ремонта.

“Од септембра месеца, када се наши радници врате са колективног годишњег одмора улазимо у другу фазу ремонта. Такође, за ову годину планиране су две велике инвестиције. Прва је на грађевинској депонији где се граде станови за припаднике снага безбедности а друга је замена топловода код школе “Јован Поповић”, како би се нова школа прикључила на топловод”, рекао је Сладојевић.

Како је за потврдио за наш портал Славко Сладојевић, вредност радова на замени магистралног топловода на грађевинској депонији износи око 30 милиона динара а ове, као и радове на замени топловодне мреже код Основне школе “Јован Поповић” финансираће ЈКП “Топлификација” из сопственог буџета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *