У ДРУГОЈ ЗДРАВСТВЕНОЈ АМБУЛАНТИ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ НА ЛИЧНИ ЗАХТЕВ ТЕСТИРАЊЕ НА КОРОНА ВИРУС

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Сви грађани који желе да се на лични захтев тестирају на вирус COVID- 19, могу то учинити у Другој здравственој амбуланти, која се налази у улици Петра Прерадовића број 2 у Сремској Митровици. Радно време ове амбуланте је од 8 до 12 часова. Сви остали пацијенти који имају симптоме сличне COVID инфекцији треба да се јаве на преглед у COVID амбуланту, која се налази у Седмој здравственој амбуланти, рекао је за Градску М телевизију, Војислав Мирнић, начелник ГУ за здравствену и социјалну заштиту.

Начелник Мирнић је нагласио и да Град Сремска Митровица располаже са довољним бројем тестова, као и то да је претходних дана примећен скок броја заражених у Срему, али је епидемиолошка ситуација за сада под контролом. Што се тиче Сремске Митровице, већина пацијената има лакшу клиничку слику.

Како би се спречило ширење вируса COVID -19 потребно је да се сви грађани стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава, као што су: поштовање физичке дистанце минимум 1м, ношење заштитних маски у затвореном простору, употреба дезинфекционих средстава и вршење свих мера личне хигијене, као и избегавање задржавања у затвореном простору у којем борави већи број људи. Особама које су биле у контакту са потврђеним случајем, препоручује се да остану 14 дана у самоизолацији од последњег контакта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *