УЗ ПОРАСТ ТЕМПЕРАТУРЕ ОЧЕКИВАНО И ВЕЋА ПОТРОШЊА ВОДЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Већа потрошња воде у односу на уобичајену, забележена је крајем јуна и почетком јула месеца у Сремској Митровици и насељеним местима ове општине. Дневне температуре, које су се кретале око 30 степени Целзијуса условиле су и коришћење воде у већим количинама. За сада, не постоје проблеми у испоруци воде у јавном и локалним системима водоснабдевања, сем када је реч о планираним или хитним интервенцијама услед кварова на мрежи, што није свакодневна појава.

Према речима Борислава Бабића В.Д.директора ЈКП „Водовод“ Сремска Митровица, потрошња воде је у протеклом периоду повећана за 20%.

„Дневно се до корисника дистрибуира 320 л/с воде, док је у вечерњим сатима забележено и 400 л/с, највише због заливања зелених површина и башти, али и расхлађивања дворишта. То за сада не ремети уредно водоснабдевање, јер су наши капацитети на дневном нивоу 660 л/с воде. У ситуацијама високих температура ваздуха важно је рационално користити воду за пиће за основне животне потребе. То се посебно односи на насељена места са локалним системима водоснабдевања, јер они имају на располагању ограничене количине воде“, истакао је Бабић.
Када је реч о квалитету воде, анализе узорака показују да Митровчани користе здравствено исправну воду за пиће по свим параметрима Правилника о хигијенској исправности воде.

H

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *