ДИВНА ЕРГЕЛАШЕВИЋ – БЛАГОДЕТ СЕОСКОГ ЖИВОТА ПРЕТОЧЕНА У УМЕТНИЧКА ДЕЛА (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ

За Дивну Ергелашевић из Павловаца чули су сви Сремци. И не само Сремци . За ову маштовиту Павловчанку знају многи, јер се о њеним осликаним флашама и фраклићима прича годинама уназад. О још једном хобију ове Сремице причају се приче. Пратећи трендове почела је и да резбари лубенице, бундеве и диње. Посао је резервисан за летњи и јесењи период када је ово поврће актуелно, мада када се узме у обзир да ова жена аранжира и воће, посла може да буде и током целе године. Ове године, због епидемије корона вируса више се посветила свом домаћинству у Павловцима, мада успе нешто и да прода, каже старим муштеријама, јер су њене флаше и фраклићи идеалан поклон.

Мотиви су сеоски, сремачки, инспирисани сремачким бећарцима који у само некико речи могу моного тога да кажу. Својим радовима освајала је бројне награде и признања. Промовишући Срем, обичаје, традицију и здраву храну са којом се Сремци диче, Дивна је добила и награду на конкусру за сувенир поводом 270 година чувеног румског вашара.

Последњих месеци због епидемије корона вируса своја дела продаје само код куће и то сталнмим муштеријама. Оно што она уради идеално је за поклон и вечно траје. Има срећу што своје производе може да наплати без проблема преко регистрованог пољопривредног газдинства. У томе има помоћ Пољопривредне стручне службе у Руми која је организатор манифестације „Румски цегер“ намењене пољопривредним производјачима, али и онима који као и Дивна Ергелашевић на набољи начин користе слободно време, а благодети живота на селу знају да преточе у права уметничка дела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *