ОПШТА БОЛНИЦА СРЕМСКА МИТРОВИЦА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Све службе Опште болнице Сремска Митровица, у условима ванредне ситуације узроковане појавом епидемије корона вирусом, уредно функционишу у обављању својих редовних свакодневних активности. С обзиром на појачану активност вируса COVID 19, поново су проширени болнички капацитети за пријем и лечење оболелих и тај број износи 300 кревета.
Сва хитна стања примају се и оперативно обрађују у свим оперативним гранама медицине, а такође и сви хитни специјалистички прегледи, као и заказане терапије онколошких пацијената.

Тренутно се у одељењу за Инфективне болести и Корона центру налазе 32 пацијента.

Ситуација са оболелима, у овом моменту, није алармантна, а стање свих који се лече у потпуној је контроли. У наредном периоду имаћемо повећан број пацијената и болнички систем је спреман за сваку новонасталу ситуацију.
Оболели од корона вируса са лакшом и средње тешком клиничком сликом, лечиће се у митровачкој болници, док ће тежи случајеви бити транспортовани у Инфективну клинику КЦ Војводине Нови Сад.

Општа болница Сремска Митровица, захваљујујући, пре свега , доброј организацији запослених и успешној сарадњи са ЗЗЈЗ и Домом здравља Сремска Митровица, градским Кризним штабом, свим сремским домовима здравља, Инфективном клиником у Новом Саду, Покрајинским секретаријатом за здравство и Министарством здравља Републике Србије, одговориће успешно на све постављене задатке, у циљу излечења оболелих.
Сви запослени у митровачкој болници упознати су, да се без поштовања процедуре о достављању информација медијима или преко друштвених мрежа и без знања менаџмента, исте није дозвољено пласирати.

Директор,Др Живко Врцељ
09.07.2020.

Извор: Саопштење

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *