КРВНИЧКИ НАПАДАЛИ ПОЛИЦИЈУ И НОВИНАРЕ: У НЕРЕДИМА У БЕОГРАДУ ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ОД 70 ХУЛИГАНА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Хаос су и вечерас изазвале присталице Савеза за Србију и десничара међу којима је лидер Образа Младен Обрадовић и Срђан Ного.

Четврто вече масовних протеста у Београду, који су у једном моменту прерасли прво у обрачун, а затим у хулигански напад на припаднике МУП и Скупштину Србије, завршило се масовним привођењем изгредника.

Због бацања каменица, бакљи и флаша како на полицију, тако и на зграду парламента, вечерас је приведено више од 70 људи – сазнаје се у МУП-у Србије.

Хаос су и вечерас изазвале присталице Савеза за Србију и десничара међу којима је лидер Образа Младен Обрадовић и Срђан Ного. Прво су се демонстранти међусобно сукобили, што је резултирало убадањем једног од њих, а затим је покушан и упад и у Скупштину Србије.

Најрадикалнијим демонстрантима су током вечерашњег протеста мета били и новинари, према којима су били агресивни, нападали их, ометали у извештавању, а више њих је и повређено.

Колеге из више редакција били су мета хулигана, неки директно нападани, а неки су се нашли на путу каменица којима су демонстранти гађали полицајце, па и све што им је било на путу.

На многе новинаре су још с почетка протеста насртали и упозоравали их да не снимају.

Повређени су новинари Курир телевизије, агенције Бета, новинару Н1 су покушали да отму камеру, колико се могло видети у директном преносу, исто се догодило екипи Ал Џазире, две новинарке Тањуга су гуране, уз псовке и претње, а једна ударена у главу…

Најнасилнији демонстранти вечерас су били агресивни према новинарима и сниматељима.

Било је напада и на новинаре других редакција.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *