ДОК СЕ СВИ БОРЕ ПРОТИВ КОРОНЕ, ЗЕЛЕНОВИЋ ЈЕ БЕЗОБЗИРНО ШИРИ: СКАНДАЛОЗНО ОКУПЉАЊЕ ЂИЛАСОВИХ ПРИСТАЛИЦА У ШАПЦУ

АКТУЕЛНОСТИ

О томе колики је епидемиолошки ризик за Шапчане представљало окупљање лажних демократа сведочи и једна од фотографија, где се јасно види да од њих 32 на фотографији само шесторо имају маске.
Бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић од када је изгубио изборе, упорно игноришући чињеницу да га је Српска напредна странка победила са 12 хиљада гласова разлике, на све начине покушава да остане на власти.

Пошто му није пошло за руком да изборе поништи, покушао је да одложи спровођење одлуке Управног суда о понављању избора на 27 бирачких места подношењем приговора, а када је видео да ни то није довољно, сетио се да злоупотреби борбу против вируса Цовид 19 и уведе ванредну ситуацију у Шапцу.

Наравно, пре тога је пустио да број заражених порасте до те мере да Шабац, први пут од почетка борбе са невидљивим непријатељем, постане жариште. Како се то догодило? Једноставно – Небојша Зеленовић није учинио ништа да спречи ширење заразе у граду на Сави.

Напротив, он је чак организовао три јавна догађаја у граду усред претње од ширења вируса- коњичке игре, Ружу липолиста и њему лично најважнију, седницу Главног одбора Демократске странке.

Скандалозна је чињеница да су се Лутовчеве или тачније речено Ђиласове демократе окупиле у Шапцу 28.6., само два дана после последњег упозорења Градског завода за јавно здравље о неопходности пооштравања мера у граду због опасности од ширења заразе.

То упозорење Градски завод је упутио Зеленовићу 26.6., а посебно истичемо да су му претходила још два упозорења и то 20.6. и 23.6. Ни на једно упозорење, о чему наравно постоје документи, Небојша Зеленовић се није обазирао, заслепљен жељом, да упркос изборној вољи народа, још мало задржи фотељу градоначелника.

О томе колики је епидемиолошки ризик за Шапчане представљало окупљање лажних демократа сведочи и једна од фотографија, где се јасно види да од њих 32 на фотографији само шесторо имају маске.

После три упозорења Градског завода о опасности од ширења епидемије, они нису ни маске ставили!

Толико о томе колико је Зеленовићу важно здравље његових суграђана. Ни мало, у сваком случају мање од жеље да што дуже задржи фотељу градоначелника, али и да себи обезбеди резервни положај у Демократској странци.

Зато им је и указао гостопримство, угрозивши тим неодговорним чином цео један град. Осим моралне, чини се да ту има простора и за причу о кривичној одговорности. Али и то ће доћи на ред чим, у складу са законом и изборном вољом грађана, напусти позицију власти, за коју се тако чврсто и бескрупулозно држи.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *