АНА БРНАБИЋ ОДГОВОРИЛА ЗЕЛЕНОВИЋУ: ПРЕКИНИТЕ ДА ИЗНОСИТЕ ЛАЖИ, БОЉЕ ЈЕ ДА СЕ СВИ БОРИМО ПРОТИВ ЗАЈЕДНИЧКОГ НЕПРИЈАТЕЉА!

АКТУЕЛНОСТИ

Поводом неистина које је претходних дана износио у јавност о борби против коронавируса у Шапцу, председница Владе Ана Брнабић упутила је отворено писмо градоначелнику тог града Небојши Зеленовићу. Писмо премијерке Брнабић преносимо у целости:

„Поштовани господине Зеленовићу,

Приморана сам да Вам други пут у последњих неколико месеци одговарам на овај начин. Овога пута то чиним након низа неистина које сте у претходним данима изговорили о борби против вируса Цовид 19 у Шапцу.

Као што Вам је познато, епидемиолошка ситуација није добра у многим градовима и општинама у Србији. У овом тренутку суочени смо са највећим изазовом у главном граду од почетка пандемије. Од првога дана ове борбе, Влада Републике Србије се односила према свакој средини на исти начин. Пратећи свакоднено епидемиолошку ситуацију, помагали смо свакој општини или граду у мери у којој је та помоћ била неопходна у датом тренутку. Ово морам да Вам нагласим јер од првог дана ове борбе, Ви ову кризу покушавате да искористите за политички обрачун и добијање политичких поена.

Као што верујем да знате, одлуком Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Ветеринарски институт у Шапцу ради ПЦР тестове на корона вирус већ више од 10 дана. Примера ради, само током јучерашњег дана је урађено 140 тестова. Желим да Вас обавестим да ће већ у наредним данима капацитет бити повећан на 250 тестова дневно, с обзиром на то да је у Институт упућено додатно људство и опрема. Пре него што смо Ветеринарски институт ставили у функцију борбе против корона вируса, тестове из Шапца су обрађивале друге лабораторије по Србији, као што и данас раде, када има потребе за обрадом већег броја тестова од дневног капацитета самог института.

Добро Вам је позната чињеница да је Влада Републике Србије обезбедила и ПЦР и серолошке тестове за сваку здравствену установу која врши тестирање грађана на Цовид 19. Познато Вам је да имамо скоро 200 хиљада ПЦР тестова на располагању, као и да сваког јутра проверавамо стањње са бројем тестова у свакој општини и шаљемо додатне тестове уколико за тим има потребе. Када већ све то знате, немојте да обмањујете јавност да је локална самоуправа у Шапцу та која обезбеђује тестове јер се ради о тенденциозно пласираним неистинама у циљу Ваше сопствене политичке промоције.

Борба против корона вируса је тешка, трајаће дуго и Влада Републике Србије нема никакве сумње да ће заједно са свим својим грађанима из те битке изаћи као победник. Као што сам покушавала да Вам скренем пажњу када сте сличне дезинформације пласирали током првог таласа борбре против корона вируса, и тада са жељом да нашу заједничку борбу против овог страшног вируса искористите само и искључиво у циљу сопствене политичке промоције, и сада Вас молим да оставите политику по страни, да на тренутак заборавите на сопствену медијску промоцију, да не пласирате лажне вести и не прибегавате лажној патетици јер све ово штети пре свега нашем здравственом систему, нашим лекарима и њиховим сарадницима, а самим тим и свим грађанима Републике Србије.

Још једном, и надам се последњи пут, најснажније апелујем да се суздржите од политизације тренутне ситуације у земљи и још једном Вас молим да не одузимате време ни себи, ни здравственим радницима, ни представницима Владе Републике Србије пласирањем лажи које онда неко мора да демантује чињеницама, уместо да се сви заједно боримо против заједничког непријатеља“.

С поштовањем,

Ана Брнабић

Извор: Информер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *