МИЛЕ ИСАКОВИЋ: ВУЈОВИЋ У НЕДОСТАТКУ СПОРТСКОГ АНГАЖМАНА ТРАЖИ ПОЛИТИЧКИ ПОД ОКРИЉЕМ ДРАГАНА ЂИЛАСА

Некатегоризовано

Бивши рукометаш увелико гази водама политике

У јеку борбе против корона вируса, којим је захваћен цео свет, у тренутку кад сви треба да смо на истом задатку у бици против невидљивог непријатеља, падају маске. Као што каже народ – на муци се познају јунаци. Један од оних од којих је цела нација очекивала да буде јунак, јер се својим спортским успесима до сада истицао, одлучио је да се декларише као кукавица, која ће лични комодитет ставити испред здравља народа.

Реч је о рукометашу Веселину Вујовићу, који је одлучио да директно из Шапца, под окриљем Небојше Зеленовића и Душана Петровића, из удобности њиховог гостопримства и бизнис комбинација, нападне свесрдну и пожртвовану борбу Александра Вучића против пошасти која напада не само Србију, већ и Европу, а која широм света односи небројене жртве.

Симптоматично је да свој напад Вујовић изводи управо са опскурног портала у власништву ни мање ни више него Драгана Ђиласа. У том интервјуу, између осталог, признаје да у Србији не проводи много времена и да се у политику не разуме превише. То га ипак не спречава да актуелне догађаје коментарише управо са јасно политичке позиције. И то позиције Драгана Ђиласа и његових компањона, а Вујовићевих суграђана Душана Петровића и Небојше Зеленовића.

И сами изненађени да неко, ко је до скоро био спортски јунак, тако отворено ради против интереса опште популације, коментар смо потражили од чувеног спортисте и Вујовићевог саиграча Милета Исаковића, који је оценио да се сврставањем на страну оних који руше град и спречавају борбу против вируса Вујовић озбиљно дискредитовао, али и показао ко га плаћа и за кога ради.

  • Шокиран сам наводима Веселина Вујовића и у њима видим јасан рукопис и утицај бившег градоначелника Шапца Небојше Зеленовића који је лично одговоран за ширење заразе у граду. Како се то Вујовић сетио да оптужи Вучића који је набављао респираторе, обнављао болнице и дао све и преко сопствених снага у борби против вируса, док му Зеленовић пред носом пушта заразу да буја у Шапцу. Зашто Вујовић не пита Зеленовића да ли је могуће да је од Шапца направио жариште само да би увео ванредну ситуацију и одложио понављање избора на 27 бирачких места и то само да би још који дан седео у фотељи градоначелника? Председник Вучић победиће и у овој борби против вируса јер ради за народ и општу доборобит, која би свима, а нарочито спортистима, требало да буде приоритет. Нажалост, видим да мој бивши саиграч има друге приоритете и да, иако то неће да призна, увелико гази водама политике – каже Исаковић.

На крају додајмо и једно занимљиво подсећање које је врло илустративно кад је реч о Вујовићевим ставовима и принципијелности.

Не тако давно, Веселин Вујовић прихватио је да заједно са низом угледних спортиста, уметника и јавних личности подржи листу која је носила име управо оног кога сада тако бескрупулозно напада. Реч је о листи „Александар Вучић- зато што волимо Београд“. Ствари су можда мало јасније ако се подсетимо чувене афере која је пре само неколико месеци потресала словеначку јавност кад су медији увелико писали о Вујовићевој склоности ка коцки и то конкретно покеру.

Словеначка ТВ Нова тада је објавила да је Вујовић чак малтретирао репрезентативце који нису желели да играју покер са њим у новац, али и да је да би се село за његов сто морало да се плати 300 евра.

Спортски, нема шта, рекао би народ.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *