МУЧЕНИЧКИ НАПОРИ ДА ЗАДРЖЕ ШАБАЧКУ ФОТЕЉУ: БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ РАСТЕ, КАО И НЕСПОСОБНОСТ ПЕТРОВИЋА И ЗЕЛЕНОВИЋА

АКТУЕЛНОСТИ

Неспособношћу Небојше Зеленовића ситуација у Шапцу се додатно компликује.

Уместо да призна сопствену одговорност за енормни пораст броја заражених, он немушто одговара премијерки Ани Брнабић на серију аргумената и истина којима га је разоткрила у отвореном писму.

Од свега што је рекао једино је у његовим одговорима јасно да је згрожен, али згледа да није као и сви Шапчани згрожен оним што је урадио у граду и епидемиолошком ситуацијом коју је направио, тачније допустио својим нечињењем.

Да ли је Небојша Зеленовић згрожен чињеницом да није реаговао на више упозорења Градског завода за јавно здравље да поооштри мере у граду због претећег раста броја заражених? Да ли је Небојша Зеленовић згрожен тиме што је само два дана после последњег упозорења завода организовао седницу Главног одбора Демократске странке, где је 400 људи седело у шабачком позоришту без заштитне опреме?

На сва упозорења он се оглушио иако воли да глуми некаквог команданта кризног штаба. Питање је само о коме брине тај Кризни штаб? О народу сигурно не, него само о Зеленовићу, јер је активан само кад треба да уведе ванредну ситуацију у граду и свом газди омогући одлагање поновљених избора на 27 бирачких места, како би, упркос вољи народа, још мало остао на власти.

Само неколико дана пре увођења ванредне ситуације, а свакако после изречених упозорења Градског завода за јавно здравље, Зеленовић је осим седнице свог друштванцета из ДС-а, допустио и одржавање коњичких игара, где се окупило више од 1500 људи. Сада, када су видели какав су хаос направили у Шапцу, он и његов начелник градске управе Милан Васић тврде да Шабац и није тако велико жариште и да тзв. режимски медији преувеличавају ствар.

А зашто сте онда, господо, увели ванредну ситуацију у Шапцу, ако ситуација није толико страшна? Није ли тај ваш контрадикторни потез доказ који директно говори у прилог премијеркиној тврдњи да политизујете ситуацију? Да не говоримо о томе да чак ни у тој ванредној ситуацији коју су увели нису били способни да организују нормално функционисање града. Па су тако одлучили да угоститељски објекти раде до 20х. И већина је то поштовала, иако су радили са губитком, осим оних који су због политичке блискости или тзв. бизнис комбинаторике са Зеленовићем и Душаном Петровићем уредно, упркос забрани, радили до 23х. То је, наравно изазвало, гнев поштених угоститеља, који су јуче бесни и незадовољни Зеленовићевим двоструким стандардима и њему и Васићу рекли шта мисле.

Како се сазнаје, врло отворено и уз тешке речи. Њихово незадовољство проистиче из Зеленовићеве селективне примене мера којима је неким дозвољено, а некима није да раде до 23х. Не занима Зеленовића што је свим угоститељима, а не само његовим пријатељима, то извор прихода и начин да обезбеде егзистенцију својим породицама. Очигледно ни сам не уме да спроведе мере које је донео. А неће да пита оне који знају боље, који су стручнији и компетентнији од њега. Никада се за време Цовид кризе није консултовао са стручњацима из републичког кризног штаба, што за последицу има управо ову ситуацију у коју је довео Шабац.

Небојша Зеленовић из личних ускостраначких интереса држи Шабац као да је град изван Србије, а кад има проблем обраћа се својим пријатељима у страним амбасадама, а не својој влади, Влади Србије. То доста говори и о томе ко му је ближи, а и где су му шефови. Осим што је јасно да локални кризни штаб мора да поднесе оставку и тиме спаси Шабац, а престане да чува власт свом команданту Зеленовићу, још је јасније и зашто је народ на изборима 21. јуна Небојши Зеленовићу рекао да одлази и са чак 12 хиљада гласова разлике поздравио долазак Српске напредне странке. Све је свима јасно. Још само Зеленовић да схвати да је време да се склони и препусти управљање градом онима који то умеју да раде.

Извор: Србија Данас
ФОТО: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac/Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *