ЗЕЛЕНОВИЋ ЗБОГ СОПСТВЕНИХ ИНТЕРЕСА УГРОЗИО ЗДРАВЉЕ ШАПЧАНА: ВИРУС БУКТИ, ДОК ОН ОДРЕЂУЈЕ ПРАВИЛА КАКО ЊЕМУ ОДГОВАРА

АКТУЕЛНОСТИ

Три пута се оглушио о препоруке Завода за јавно здравље
Својом неодговорношћу и непрестаним одлагањем понављања избора на 27 бирачких места у Шапцу, Небојша Зеленовић је у граду на Сави направио немерљиву штету и то не само материјалну.

Мученички напори да задрже шабачку фотељу: Број заражених расте, као и неспособност Петровића и Зеленовића

Штета коју је проузроковао нажалост мери се степеном угрожености здравља Шапчана, бројем заражених и тешко оболелих. Сада када је видео у какав је хаос довео Шапчане, као дављеник за сламку, почео је да се хвата мишљења Градског завода за јавно здравље, па чак и републичког Кризног штаба. И ништа ту не би било необично, да се не зна да је Небојша Зеленовић до сада у потпуности игнорисао ове две институције. Да не говоримо о томе да се током протеклих месеци није либио да износи бројне критике и клевете на њихов рачун, ваљда мислећи да је стручнији од свих лекара, епидемиолога и инфектолога који се пожртвовано и предано боре да сачувају здравље грађана Србије, док се Зеленовић са сличном преданошћу бори само да сачува фотељу градоначелника из које су га иначе, грађани Шапца избацили још 21.јуна.

Пошто се три пута оглушио о препоруке завода да се појачају мере заштите у граду, а у међувремену организовао три јавна догађаја, међу којима и седницу Главног одбора Демократске странке у шабачком позоришту, у граду је дошло до експлозије инфекције. Незадовољни начином спровођења заштитних мера, које су у надлежности локалног кризног штаба, на чијем је челу управо Зеленовић, побунили су се и локални угоститељи. Наиме, Зеленовић је од њих тражио да рад ограниче до 20х. Проблем је настао када је постало јасно да та одредба не важи за све. И овде је Зеленовић применио двоструке стандарде, па су угоститељи, који су му пријатељи или пословни партнери могли да раде чак до 23х. Наравно да су се против те неправде оштро побунили остали власници угоститељских објеката, који од свог посла издржавају породице и немају друге приходе.

Видевши какав је хаос изазвао у граду, Зеленовић се досетио да опет избегне одговорност и позвао у помоћ Градски завод за јавно здравље од којег очекује одлуку о времену рада кафића. Сад кад је направио проблеме Шапчанима, он зове завод да „вади кестење из ватре“.

Подсећамо, то је онај исти завод чија је три упозорења да је Шабац у опасности у потпуности игнорисао, а често и критиковао њихов рад. Још једне институције се Зеленовић сетио ових дана-републичког Кризног штаба. Њих ће да пита да ли да се на две недеље затвори „Јазаки“ због епидемиолошке ситуације. Изгледа, да се више не усуђује да сам донесе ни једну одлуку. Чини се да је то једино одговорно што је почео да ради. Да престане да доноси одлуке и складу са вољом народа што пре напусти позицију градоначелника.

То је једини начин да се у Шабац врати ред и стабилизује епидемиолошка ситуација.

Извор: Србија Данас
Фото: Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *