ЦЕЛЕР – ПРОФИТАБИЛНА БИЉНА ВРСТА (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ ПОЉОПРИВРЕДА

Сремски повртари нису опредељени за гајење само једне или две биљне врсте. Они који се озбиљно баве повратством гаје по неколико врста и тако су константно присутни на тржишту. Антун Маркић из Руме тренутно има парадајз, паприку рогу, зелену салату, а ових дана приводи крају и производњу целера који је изузетно профитабилна биљња врста.

Дугогдишње искуство у повртарској производњи породице Маркић из Руме је потврда да је поврће из њихових пластеника и са њива врхунског квалитета. Ово поткрепљује и чињеница да се њихов целер налази на насловној страни проспекта једне холандске семенске компаније. Целер ће ускоро на тржиште. Добро је родио и донеће добру зараду.

Ових дана почеће и бербе паприке роге из пластеника. Стигла је раније на тржиште што је добро јер ће цена бити повољна. Добро се зарадило и од парадајза који је постигао просечну цену од 100 динара за килограм. И зелена салата има своје тржиште и добро се продаје, а поред свега тога Маркић има и посебну врсту парадајза од које се кува џем.

Посла Маркићи имају свакодневно, али се исплати. Раде за познатог купца и све је онда лакше. Први износе робу на тржиште и постижу увек најбољу цену. План је да следеће године започну органску производњу и све што произведу продају на пијаци где ће, како кажу, имати своју тезгу и гарантовати, као и до сада за безбедност и квалитет својих производа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *