ЗЕЛЕНОВИЋ ПРЕТВОРИО ШАБАЦ У ЖАРИШТЕ, ПА ФОРМИРАО ПРИВАТНИ СТРАНАЧКИ ТИМ! НЕЋЕ ДА ПОМОГНУ СРБИЈИ, АЛИ ХОЋЕ БИВШЕМ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ?!

АКТУЕЛНОСТИ

Пошто је Шабац увео у епидемиолошку катастрофу бивши градоначелник Небојша Зеленовић, који по сваку цену жели да задржи власт, одлучио је да осим што влада мимо воље народа, направи и паралелни систем одбране Шапца од вируса COVID 19.
Тако је Небојша Зеленовић, наш најчувенији епидемиолог, вирусолог, инфектолог, градоначелник, политичар, командант локалног кризног штаба и шта још све не, формирао свој приватни страначки тим, за који каже да је експертски.

Тим чине стручњаци међу којима је др Зоран Радовановић, који је на почетку епидемије на позив републичких власти да помогне Србији, то глатко одбио. Недавно је такође рекао да не жели да вади „кестење из ватре“, на тај начин одговоривши на питање зашто се не укључи у борбу против корона вируса. Утисак је да му је уместо да помогне Србији, било занимљивије да непрестано критикује пожртвован рад чланова Републичког кризног штаба.

Чланови Републичког кризног штаба, иначе, добрим делом су управо Радовановићеви студенти и оно што је неспорно је да их је добро научио и да је био одличан предавач. С пуним правом могао је да буде поносан на њих, ако већ није желео да им помогне. Ипак, нешто друго је дирнуло уваженог професора, а није реч о позиву народа, ни његових бивших студената, ни државних органа.

Вапај за помоћ Небојше Зеленовића, који је изгубио изборе у Шапцу, пустио да се зараза разбукти у граду, а затим уместо од Републичког кризног штаба, тражио помоћ од страних амбасада, стигао је до Зорана Радовановића.

Његова стручност и компетенција нису спорне. Необично је то што је спреман да помогне само Небојши Зеленовићу, а не целој Србији. Зеленовић је у свој експертски тим позвао још двојицу стручњака, једног декларисаног противника власти и још једног пензионера, додуше епидемиолога.

Занимљиво је да Зеленовић није потражио помоћ Републичког кризног штаба, који брине о Шапчанима више од њега, док се он само бави странчарењем, бирајући по том критеријуму чак и стручне сараднике. Већ данас у београдске болнице биће смештено и неколико Шапчана. За државне органе сви су грађани исти. Зеленовић је тај који их разврстава по политичкој линији, па се саветује само са стручњацима које му предлажу Драган Ђилас и Душан Петровић.

Надамо се да ће бар њима моћи да објасни како је направио жариште вируса од града на Сави и зашто се три пута оглушио о јавно упозорење Градског завода за јано здравље Шабац да због опасности од надируће заразе, пооштри мере у граду. Можда ће, такође, успети да им објасни и зашто је пошто је три пута упозорен, ипак организовао јавне догађаје са више стотина и хиљада људи у Шапцу.

Није искључено да ће се разумети. Ипак су они своји. А Шапчанима остају преноси конференција за новинаре Републичког кризног штаба, сваког дана у 15h. Јер они, после свега што им је приредио Зеленовић, знају коме да верују. Њему сигурно не.

Извор: Србија Данас
Фото: Facebook/Gradonačelnik Nebojša Zelenović – Grad Šabac – zvanična stranica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *