НА ТЕРИТОРИЈИ СРЕМА БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА У БЛАГОМ ОПАДАЊУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

На територији Срема број оболелих је у благом опадању. Према подацима Завода за јавно здравље Сремска Митровица, број оболелих по општинама изгледа овако: Сремска Митровица 132, Стара Пазова 39, Рума 84, Инђија 39, Ириг 2, Шид 14 и Пећинци 15. Број особа које се налазе у самоизолације је 190.

Епидемиолошка ситуација у Сремској Митровици је контролисана, закључено је на данашњој конференцији за медије која је одржана у Градској кући. Током претходна три дана у Сремској Митровици још 20 особа оболело је од корона вируса, док је 14 особа излечено. Тренутни број позитивних на Ковид 19 у граду на Сави износи 132.

Број заражених на територији Општине Стара Пазова је 39 према последњим подацима. Како истичу надлежни, претпоставља се да је број и већи с обзиром да се велики број младих са благим симптомима ни не јавља на преглед у Ковид амбуланту. Такође, како наводе, у просеку код два до три пацијента дневно се у локалној региструју са такозваним „младим“ антителима која указују да носе у себи вирус короне, што се каснијим ПЦР тестирањем у болницама и потврди. Због велике фреквенције људи међу градовима велика је и опасност да се повећање броја заражених „прелива“ из једног у друго место и зато у Кризном штабу Општине Стара Пазова апелују на грађане да се придржавају прописаних мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *