ГО СНС ШАБАЦ- САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

АКТУЕЛНОСТИ

Саопштење за јавност
Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да бивши градоначелник Небојша Зеленовић, који је изгубио изборе, наставља да злоупотребљава функцију градоначелника и команданта локалног Кризног штаба, као и да није предузео одговарајуће мере како би Шапчане заштитио од ширења заразе вирусом Covid 19.
Небојша Зеленовић није способан за борбу против короне, али је заједно са својим сарадницима очигледно веома способан да настави криминалне активности у Шапцу, оценио је на конференцији за новинаре повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић и упитао ко је овластио начелника Градске управе Милана Васића да за 15 особа изврши исплату по 200 хиљада динара.
Говоримо о укупном износу од чак 3 милиона динара исплаћених особама које су пратиле републичке изборе и то исте оне изборе, које је Зеленовић бојкотовао заједно са Градском изборном комисијом, рекао је Бирманчевић и истакао да је потпуно непознато на основу чега је тим особама исплаћен новац, као и на основу чега су баш те особе одабране да добију по 200 хиљада динара.
Бирманчевић је указао да је и на локалном нивоу почињен истоветни криминал када је начелник Градске управе одлучио да још 10 особа добије по 120 хиљада динара, како би пратили изборе на локалном нивоу 21. јуна.
Дакле, јавно питамо на основу чега је начелник градске управе поделио 4 милиона и 200 хиљада динара без јавног позива, конкурса и било каквих критеријума? Да ли је могуће да је толики новац подељен по критеријуму политичке блискости Небојши Зеленовићу и Душану Петровићу? Да ли је међу особама којима је начелник Градске управе заједно са Небојшом Зеленовићем дао новац без икакве званичне одлуке, документа и заседања комисије и возач бившег градоначелника Небојше Зеленовића?
Посебно је занимљива информација до које смо дошли да Зеленовић од тих особа сада тражи да му врате половину новца који им је дао Васић и да то правда чињеницом да имена људи који су добили новац нису нигде забележена, нема их у записницима нити су поднели извештаје о изборима које су наводно надгледали.
Још једно веома важно питање је да ли су та средства употребљена за куповину гласова у корист Небојше Зеленовића?
Сва ова питања, наводи Бирманчевић, не смеју остати без одговора. То како је Зеленовић преваром и куповином гласова дошао и до то мало гласова које је добио, мора изаћи на видело и ми ћемо на томе инсистирати.
Дошао је крај Зеленовићевим манипулацијама и лажима његовог пропагандног тима, који он назива правни, а који подржава све Зеленовићеве лажи оптужујући политичке неистомишљенике за управо оно чиме се бави Зеленовић, а то је куповина гласова.
Доказаћемо куповину гласова коју је спровео Зеленовић и за то ће одговарати пред надлежним органима, најавио је Бирманчевић и истакао да су српски напредњаци упркос томе што је Зеленовић куповао гласове, убедљиво победили са чак 12 хиљада гласова разлике.
Народ нам је дао поверење. Нећемо га изневерити, закључио је Бирманчевић.
ГО СНС Шабац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *