ЂИЛАСОВ СТРУЧЊАК БЕЗ ЛИЦЕНЦЕ: РАДОВАНОВИЋ ПРВИ ЗА ПЉУВАЊЕ КОЛЕГА, АЛИ КАД СРБИЈИ ТРЕБА ПОМОЋ ОКРЕЋЕ ГЛАВУ

АКТУЕЛНОСТИ

Свесрдно тврдио да пораст онколошких обољења нема везе са НАТО бомбардовањем.

Од почетка епидемије короне у Србији, поједини центри моћи у вирусу су препознали савезника против актуелне власти и свега што надлежни предузимају како би епидемију угасили.

Пошто им политика није била довољна у помоћ су позвали „струку“. Тако је славу стекао епидемиолог Зоран Радовановић који је до тада био познат само као доктор који је свесрдно тврдио да пораст онколошких обољења нема везе са бомбардовањем Србије. Овај вајни стручњак најжешћи је критичар свих потеза републичког Кризног штаба, увек спреман да „соли памет свима“, осим кад му понуде да сам изнесе програм борбе и идеје за гашење епидемије.

Радовановић тада бежи главом без обзира и одбија да учествује у раду Кризног штаба.

 Ових дана постао је, међутим, специјални саветник Небојше Зеленовића, бившег градоначелника Шапца, па је занимљиво питање зашто се ставио на располагање Зеленовићу, али никада Србији.
Упућени кажу да их је објединила љубав према страним центрима моћи, али и према заједничком тајкуну, па онда није чудно што су обојица познати као Ђиласов доктор и Ђиласов градоначелник. За борбу против власти на свим нивоима Ђилас није могао да нађе боље, јер сви бољи су у републичком Кризном штабу, па су и Ђилас и Зеленовић спали на помоћ доктора без лиценце.

Зорану Радовановићу, наиме, пуна су уста критике на рачун његових колега, док бројна питања остају без одговора.

 Издвајамо најзанимљивија: Има ли др Радовановић лиценцу за рад? Када је написао последњи стручни рад? Када је објавио последњу стручну књигу и да ли је тачно да је то било пре чак десет година? На ком је семинару и конгресу учествовао и додатно се едуковао, јер као што знамо, медицина непрестано напредује и од лекара се тражи континуирана едукација.
То што је Радовановић годинама у пензији није никакав аргумент, јер и лекари у пензији могу да раде у медицинским установама. Наравно, ако имају лиценцу, која је услов за рад, а која Радовановићу фали.

За добацивање из ћошка, и пљување колега лиценца, наравно није потребна. То може свако. Али, то је пре ниво дежурног кибицера, а не угледног стручњака, ако било ко без лиценце уопште може тако да се назове.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *