НА РУМСКОЈ ПИЈАЦИ ПРОДАЈЕ СЕ ПАПРИКА ИЗ СРЕМА, МАЧВЕ И ДРУГИХ ДЕЛОВА СРБИЈЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Почела је сезона паприке, на пијачним тезгама се налазе углавном бабура и црвена рога, а продавци су, за сада, задовољни ценом која се креће од 80 до 100 динара за килограм. Купци могу да се одлуче да ли ће да купе паприку из Срема, Мачве или неког другог дела Србије. Могу да изаберу и трговца, а на пијаци у Руми ових дана паприку продаје и  Лесковчанка Зорица Мемишевић, која сада живи у Буђановцима.

Зорица Мемишевић не може без старих навика. Традицију производње и продаје паприке из Лесковца је пренела у Срем, тако да је од почетка сеозоне на пијаци у Руми, где продаје квалитетну паприку произведену у Буђановцима. Како каже, она је навикла да ради са паприком и за сада је задовољна како јој тај посао иде у Срему.

Насупрот томе, Сремци набављају паприку у мачванским крајевима. Румљанин  Бранислав Колунџија истиче да је изабрао да паприку доноси од старих сарадника из Мачве, због тога што квалитет никада није изостао.

Румска пијаца, одувек важи за једну од најбоље снабдевених пијаца, са најразноврснијом понудом, воћа, поврћа, цвећа и робе широке потрошње. Ипак ових дана, највише се продаје паприка, чија цена се креће од 80 до 100 динара за кг. Ситуација са вирусом корана одражава се и на куповину, јер је прошле године у ово време потражња за паприком била далеко већа него сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *