ДОМ КУЛТУРЕ У БУЂАНОВЦИМА УСКОРО ЋЕ ЗАСИЈАТИ НОВИМ СЈАЈЕМ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

После неколико деценија буђановачки Дом културе засијаће новим сјајем. Општина Рума је решила да финансира обнову тог објекта који је некада био међу најлепшим објектима културе у овом крају. За ту намену из општинског буџета издвојено је више од 5 милиона динара.

Буђановчани су се некада поносили својим Домом културе, где су организовали своје прославе, манифестације и дружења. Последњих 10 и више година, како кажу, Дом је мртав и сабласан. Оронула зграда на којој се веома мало радило није била употребљива. Ове године дошао је ред и на реконструкцију тог објекта што ће, како кажу мештани села, допринети бољој атмосфери и бољем угледу села.

Уређење културног објекта у овом сремском селу, део је општинског тендера за месне заједнице, а средства опредељена баш за Буђановце су већинска, истакао је недавно председник Општине Рума, Слађан Манчић.

Више од 5 милиона динара биће уложено за обнову Дома културе у Буђановцима, а председник Манчић истиче да је ово још један показатељ да локална самоуправа води одгворну финансијску политику, што је, како каже, због свеукупне ситуације веома значајно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *