ЕТНО САЛАШ „БАМБИ“ – КВАЛИТЕТ ЗАХТЕВА УЛАГАЊЕ (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ

До првог октобра могуће је подносити захтеве за средства из програма Европске уније ИПАРД мера 7, којом је предвиђена помоћ за развој сеоског туризма од 20 милиона евра. Корисници ове мере могу бити физичка лица, предузетници, микро и мала привредна друштва која могу да остваре поврат и до 65 одсто износа инвестиције и тако остваре подршку између пет и 300 хиљада евра по пеојекту.

Александар Јаглић је заједно са супругом оживео Етно салаш у Руми и последњих година покушавају да својим гостима обезбеде, пре свега пријатан амбијент за боравак, а затиим и праву сремачку храну која се и  највише тражи. Александар каже да гости који дођу најчешће траже шунку, чварке, разне врсте паприкаша, углавном све оно што је везано са класичну сремску трпезу. Етно салашу једино недостаје простор за ноћење гостију, али и то ће ускоро бити.

Јаглићи још увек нису користили никаква средства за свој посао. Све што су урадили је из сопствених средстаава а за Ипард програм меру 7 која је намнејена развоју сеоског туризма тврде да је веома добра, па размишљају да можда и покушају са пријавом како би обезбедили поврат средстава која улажу у свој салаш.

Због ситуације са корона вирусом, гостију скоро да и није било па су на салашу у току радови на сређивању простора, који путнике намернике враћа у нека давна времена. Све је урађено са мером, спој традиционалног и модерног никог не оставља равнодушним, па је за очекивати да чим се здравствена ситуација промени Салаш „Бамби“ поново буде стециште путника  из читаве Србије, али и земаља у окружењу који се увек радо враћају у Срем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *