РАДОВИ НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ ДВЕ ВЕОМА ВАЖНЕ УЛИЦЕ У РУМИ ТЕКУ ПРЕДВИЂЕНОМ ДИНАМИКОМ.

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Радови на ревитализацији две веома важне улице у Руми, теку предвиђеном динамиком. Овај велики пројекат који заједнички финансирају АП Војводина и Општина Рума, вредан је 320 милиона динара, а радови подразумевају комплетну реконструкцију, како надземних, тако и подземних инсталација, паркинга и зелених површина. Радови се полако приближавају централном градском језгру.

Извесно је да ће још две улице у Руми добити другачији, нови изглед и у том правцу иду и текући радови на њиховој реконструкцији, а с обзиром на дужину улица, реконструкција се одвија фазно, па су тако први радови који се тренутно приводе крају, почели у улици 15. мај, а сада се протежу и до раскрснице са улицом 27. октобра. Председник Општине Рума, недавно је истакао да ће улица 15. мај бити завршена у року од месец дана, али да радови који следе, и који се приближавају центру града, бивају све успоренији и компликованији.

Како се ближе радови у делу улице у ком има мноштво локала и трговинских радњи, председник Манчић апеловао је на све грађане који ту живе или раде, да буду стрпљиви и на тај начин допринесу бржем и несметаном уређењу улица, паркинг простора, троторара и свега што једна градска улица подразумева.

Подсетимо Општина Рума је од Покрајине добила 200 милиона динара за реконструкцију ових улица, док је из општинског буџета за ту намену издвојено додатних 120 милиона. Укупна дужина улица које се реконструишу износи око 3 километра, а планирани рок за завршетак радова је јул наредне године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *