20 МИЛИОНА ЕВРА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СЕОСКОГ ТУРИЗМА (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Програм Европске уније ИПАРД мера 7, којим је предвиђена помоћ за развој сеоског туризма у износу од 20 милиона евра, наишао је на велику заинтересованост у иришкој општини, у којој је туризам у експанзији. Бројна туристичка домаћинства на обронцима Фрушке горе су све интересантнија, а њихови власници су заинтересовани за унапређење услуга управо кроз ИПАРД програм, кажу у Агенцији за рурални развој Општине Ириг.

Федор Пушић, директор Агенције за рурални развој у Иригу, повтврђује да су угоститељи и они који се баве сеоским туризмому у тој сремској општини веома заинтересовани за програм ИПАРД меру 7. Подсећа да да је рок за пријављивање први октобар.

За један пројекат који може бити сачињен од више различитих инвестиција, корисници ИПАРД мере 7 ће из ИПАРД-а моћи да поврате и до 65 одсто износа инвестиције и тако остваре подршку  измедју 5.000 и 300.000 евра по пројекту.

Пушић каже да је ИПАРД веома значајан за развој сеоског туризма, а што се иришке општине тиче, сматра да ће они који се одлуче на коришћење ових средства веома брзо унапредити своју делатност. То поткрепљује и податком да се бележи све већи број гостију у бањском и верском туризму, по којима је Општина Ириг препознатљива не само у нашој земљи него и у окружењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *