ЛЕТО У ЗНАКУ РАДОВА И ДОВОЉНИХ КОЛИЧИНА ВОДЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Повољни временски услови са умереним летњим температурама у Јавном комуналном предузећу “Водовод” искоришћени су за планиране радове на проширењу водоводне мреже, односно на прикључењу у систем јавног водоснабдевања два насељена места.Водоснабдевање је протекло у пуном обиму и без проблема, док је производња натријум – хипохлорита смањена, због тренутно повољне епидемиолошке ситуације.

“Током лета рађено је доста тога на побољшању водоснабдевања на подручју града Сремска Митровица, кроз отклањање кварова, испирање мреже и друге активности. Један од великих пројеката је и изградња дистрибутивног система за Дивош и наставак изградње водоводне мреже кроз село Равње. Настављени су и радови на реконструкцији водоводне мреже у Мачванској Митровици, у склопу ревитализације путне инфраструктуре. Током ситуације са пандемијом корона вируса, ЈКП “Водовод” производило је велике количине натријум – хипохлорита, а резервоари са овом течношћу су били постављени и у  месним заједницама на подручију Сремске Митровице, где су грађани могли бесплатно да узму овај дезифијенс за потребе домаћинства. Због повољне епидемиолошке ситуације, проиводња овог дезинфекционог средства је смањена” речи су Борислава Бабића, в.д.директора ЈКП “Водовод”.

Потрошња воде је била уобичајена и сразмерна температурама које смо имали током лета. Умерено топло време у односу на раније летње сезоне, одразило се и на потрошњу. Водоснабдевање је протекло без проблема и застоја, осим у случају планираних радова и хаваријских искључења. Без већих проблема овог лета су и локални системи. Као и сваке године, адекватном припремом капацитета успешно је одговорено свим изазовима свакодневног живота. Потрошачи су имали довољне количине воде која је према анализама узорака хигијенски исправна по свим параметрима прописаним важећим правилником.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *