БАНОШТОРСКИ ДАНИ ГРОЖЂА СЕ ОВЕ ГОДИНЕ ДРУГАЧИЈЕ ОБЕЛЕЖАВАЈУ (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ

Баношторски дани грожђа су манифестација која је  посвећена вину и виноградима, а која се одржава првог викенда у септембру. Ове године због ситуације са корона вирусом неће бити одржана као претходне 24 године. Организатори су се одлучили да 11. септембра организују дружење у мањем обиму и тако обележе 25. годишњицу ове манифестације.

Радивој Ракић, председник Савета МЗ Баноштор, каже да  су Баноштосрки дани грожђа прва манифестација у Србији која најављује почетак бербе, јер на северним падинама Фрушке горе, грожђе сазрева раније него у другим винским реонима. Каже да њихове винограде обасјавају два сунца, па зато имају изутено квалитетно грожђе и још боље вино.

Баношторски дани грожђа се одржавају више од две деценије. Ово би требало да буду 25. по реду, али због ситуације са корона вирусом првог викенда у септембру плато на обали Дунава биће празан. Због дуге традиције Дани грожђа биће обележени на другачији начин и то недељу дана касније.

Мештани Баноштора и ове године очекују добар род грожђа, а самим тим и квалитетно вино. Иначе, ова манифестација је  изузетно добра и за туристичку промоцију Баноштора, имајући у виду чињеницу  да у том селу живи око 800 мештана који произведу 1000 литара вина по глави становника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *