ОДРЖАНА СЕДНИЦА СО РУМА – ИМЕНОВАНИ ДИРЕКТОРИ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И ПОТВРЂЕНИ МАНДАТИ НОВИХ ОДБОРНИКА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Нови В.Д. ЈП „Гас Рума“ је Драган Косановић, док је Игор Дамјанчук на истој функцији у Спортском Центру „Рума“, одлучено је на  седници СО Рума. Поред разрешења и именовања директора у јавним предузећима, на седници су потврђени и мандати нових одборника локалног парламента.

На састанку одборника Скупштине општине Рума, најављене су и могуће промене пословања у јавним предузећима. Наиме, ЈКП „Паркинг и инфрастурктура“ и ЈКП „План Рума“, могли би у блиској будућности постати једно предузеће, док ће из социјалне установе бити издвојена нова установа под управом локалне самоуправе.

Како каже председник СО Стеван Ковачевић, једна од важнијих тачака дневног реда тицала се завршног рачуна буџета Општине Рума за 2019. годину, који је данас и усвојен.

Суфицит на рачуну извршења буџета на дан 31.12.2019. износи 143, 3 милиона динара, од чега је 12,54 милиона ненаменских средстава и 130, 8 милиона ненаменских средстава, која ће бити распоређена на апропријације првим ребалансом буџета у овој години.

Буџетски приходи и примања износе чак  92 одсто од планираног, док су буџетски расходи и издаци  извршени у износу од 1,79 милијарди динара, или 85 процената од плана.

Током прошле године није било кредитног задуживања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *