РУМЉАНИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ САВЕСНОСТ И ХУМАНОСТ (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ

Још једна акција добровољног давања крви, у организацији Црвеног крста „Рума“ и Завода за трансфузију крви Војводине, одржана је у просторијама Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми. Како су залихе крви изразито смањене, организатори су задовољни са сваком прикупљеном јединицом крви.

Румљани су још једном показали своју савесност и хуманост, испред културног центра, у коме се организовала акција добровољног давања крви. Било је мноштво грађана који су дошли да својим гестом некоме помогну. Како је истакла докторка Милана Бероња задовољни су одзивом и верују да ће, с обзиром на крај летњег периода, на предстојећим акцијама давалаца бити све више.

Данас је акценат био на прикупљању крви 0 и А крвне групе, али свакако да ни  друге нису занемарене. И овај пут, како је истакла докторка упућују апел свим грађанима да буду хумани и одазову се будућим акцијама, јер је крв увек потребна и некоме може спасити живот. Данашња акција је реализована уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID 19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *