У ЈЕДИНСТВЕНОМ ВИНОГРАДУ У СРЕМУ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ПРЕД БЕРБУ (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ ПОЉОПРИВРЕДА

Ученици Средње пољопривредно-прехрамбене школе „Стеван Петровић Бриле“ у Руми почели су припрему винове лозе пред бербу грожђа. У току је зелена резидба, што је и прилика да ученици показу на терену све оно што су учили током наставе. Горждје је добро родило, доброг је квалитета, а берба ће почети за неколико дана.

Ученици румске пољопривредне школе, смер виноградр – воћар са нстрпљењем су чекали почетак нове школске године и послове који их на терену чекују. Први такав посао је зелена резидба. У засаду винове лозе су висококвалитетне винске сорте које су подложне развоју болести, посебно у времеским условима какви су били ове године. Ипак грожђе обећава добар род, а неће мањкати ни квалитет.

Све оно што се ради у засадима и јабуке и винове лозе дело је ученика те школе, јединствене у Срему. Практична настава је најважнији део школовања, па не чуде добри резултати у производњи. Берба винове лозе се очекује већ за неколико дана. Део рода биће прерадјен у вино, а чим се то заврши ученици ће започети и бербу јабуке. Остаје само да времеснки услови буду повољни како би се све што је планирано и завршило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *