НАСТАВНИ ПРОЦЕС НА ЗАВИДНОМ НИВОУ У ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНОЈ ШКОЛИ „СТЕВАН ПАТРОВИЋ БРИЛЕ“ У РУМИ (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ

Средња пољопривредно прехрамбена школа „Стеван Патровић Бриле“ у Руми, ове године је уписала 53 ученика на смеровима ветеринарски и пољопривредни техничар и пекар. Школа која је изнедрила велики број стручњака из области пољопривреде располаже значајним обрадивим површинама, као и модерном механизацијом, фармом свиња и мини зоо вртом. Њихов рад помажу и покрајинске и републичке институције, а последња донација тој школи су трактор и модерна сејалица.

Средња пољопривредно прехрамбена школа слови за једну од најбољих у нашој земљи. Ђаци који је похадјају, све што науче у великој мери примењују и на својим газдинствима. Имају значајну предност у школовању јер се пректичној настави поклања велика пажња.

Ученици ове шкколе постизали су значајне успехе на бројним такмичењима широм земље, што потврђује да је  комплетан наствани процес на високом нивоу. То не би било тако да значај ове школе нису препознале републичке и покрајинске институције које у великој мери помажу рад ове школе. Последња у низу донација је од Покрајинског  секретаријата за пољопривреду од кога је школа  добила два плуга, сејалицу, трактор и пре тога добили су и  приколицу за растурање стајњака, руку за истоварање џамбо врећа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *