ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ПОМОЋ ИБЕГЛИМ И РАСЕЉЕНИМ ЛИЦИМА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У Градској кући у Руми потписани су и уручени уговори за помоћ избеглим и расељеним лицима, која су раније од Општине Рума добила кућу и тако решила питање стамбеног збрињавања. По 200.000 динара за набавку грађевинског материјала, добило је 10 породица са територије Општине Рума, а грађевинска компанија која је тендером изабрана као најподобнија, испоручиће материјал  у најкраћем могућем року.

Десет породица из румске општине, имаће прилику да санира проблеме на својим кућама, захваљујући локалној самоуправи, која је у сарадњи са Повереништвом за избеглице и миграције Републике Србије, обезбедила грађевински материјал у вредности од 200,000 динара, као помоћ избеглим и расељеним лицима, који су нови дом пронашли у овој сремској општини. Верица Деспот је из Санског Моста у Стејановце дошла 1995. године, а 2013. је од Општине Рума добила кућу, на којој ће сада адаптирати и санирати дотрајали кров, поново захваљујући локалној самоуправи. Итиче да је веома захвална јер Рума препознаје потребе својих грађана.

Први човек општине навео је да је  потписивањем уговора завршен пројекат помоћи  избеглим лицима, те нагласио да је то још један доказ да румска локална самоуправа подједнако обраћа пажњу на све своје грађане. Грађевински материјал у вредности од 2.000.000 динара, до краја месеца, породицама ће доставити компанија „Мас промет“ из Новог Сада, која је изабрана као најбоља за ову набавку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *