ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ СЕОСКИХ ЖЕНА БИТАН СЕГМЕНТ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Поводом обележавања Међународног дана сеоских жена, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић,  боравио је у Новим Бановцима. Он је са председником Општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем, обишао Уружење жена “Мимоза” Нови Бановци истакавши том приликом да је ресорном министарству веома битан сегмент економско оснаживање жена. Годинама уназад министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања издваја значајна средства за пројекте намењене економском оснаживању и та пракса биће настављена.

Председник Општине Стара Пазова истакао је да је локална самоуправа поносна на велики број удружења жена, чак 10, и да  Општина Стара Пазова на различите начине помаже и промовише њихов рад. Министар и председник општине посетили су поводом Међунароног дана сеоских жена Удружење жена “Мимоза” које постоји 20 гоина и поред редовних активности, организују и хуманитарне акције, веома успешно.

Подсетимо, први Међународни дан сеоских жена обележен је 2008. године. Успостављен је од стране Уједињених нација са циљем да укаже на кључну улогу и допринос жена на селу за унапређење пољопривреде и руралног развоја, допринос прехрамбеном суверенитету и искорењивању сиромаштва у сеоским областима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *