САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ПЕСМУ О ВИНУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

И ове године, поводом „Мачковог дана младог португизера“, одржава се и конкурс за најлепшу песму о вину, и то 10. годину за редом. Конкурс се реализује у сарадњи са Српском читаоницом из Ирига, која представља најстарије читалиште на нашим просторима. Основана је 1842. године и имала је велику улогу у очувању културе и традиције у Иригу и околини.

Сви грађани света који желе, могу послати своје песме, почев од 1. а закључно са 31. октобром 2020. Једини услов је да тема песме буде вино, а сви остали детаљи се могу сазнати на званичној страници организатора: www.мацковподрум.цо.рс или у Српској читаоници у Иригу (022/461-275).

Жири у саставу: Тодор Бјелкић, књижевник, предсеник жрија; Маја Плавшић, професорка књижевности; Вера Новковић, директорка Српске читаонице, Златко Зрилић, Сремске новине и Милена Вујовић, Мачков подрум, ће одабрати три песме које ће бити награђене.

Победници ће бити проглашени поводом „Мачковог дана младог португизера“, о чијем времену и месту одржавања ће се издати посебо саопштење.

„Мачков подрум“ је породична винарија из Ирига, веома посвећена традиционалним вредностима, у којој данас ради 6. генерација винара.

Извор: Саопштење,Српска читаоница из Ирига и Винарија „Мачков подрум“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *