НА СО РУМА УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ФОРМИРАЊУ НОВЕ УСТАНОВЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ „СОЛИДАРНОСТ“

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У Културном центру у Руми данас је одржана седница Скупштине Општине Рума, на којој је, између осталог, усвојена одлука о формирању нове установе социјалне заштите, која ће носити назив „Солидарност“. До именовања директора, послове вршиоца дужности директора те установе у оснивању, обављаће Војислав Миоковић, а у оквиру тачке дневног реда –избори и именовања- за ВД директора Центра за социјални рад именована је Јелена Овцин, док ће туристичком организацијом управљати ВД директора Татјана Дошен. Одборници су данас, такође, увојили и извештај о извршењу одлуке о буџету Општине Рума за период од првих 9 месеци ове године.

Нова установа која ће се бавити пружањем локалних услуга социјалне заштите се издваја из Цнетра за социјални рад, који је под ингеренцијом државе и њој ће као оснивач бити надлежна локална самоуправа. Установа „Солидарност“ се оснива ради пружања и развијања услуга социјалне заштите из надлежности локалне самоуправе, на основу препознатих потреба грађана Општине Рума, а у складу са позитивним друштвеним прописима којима се регулише област социјалне заштите, истакао је председник Скупштине Општине Рума, Стеван Ковачевић.

Председик Ковачевић прокоментарисао је усвојен Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Рума за период 01.01.- 30.09.2020. године, који показује да су буџетски приходи и примања оставрени 56,36% у односу на план, док су буџетски расходи и издаци 53,17% планираног.

На седници локалног парламента, усвојен је и Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о јавним паркиралиштима и паркирању, а одборници су дали сагласност и Одлуци Надзорног одбора о усвајању ценовника паркинг службе. Именован је Општински савет родитељ и усвојен  Извештај о раду са финансијским извештајем установе Спортски центар Рума, за 2019. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *