ТРАДИЦИОНАЛНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЉА – „PIONEER“ ХИБРИДИ У САМОМ ВРХУ ПРЕМА КВАЛИТЕТУ И ПРИНОСУ

АКТУЕЛНОСТИ ПОЉОПРИВРЕДА

Обележавањем Дана поља у Општини Рума настављена је интересантна традиција. Компанија „Corteva“ је, поштујући све мере заштите од корона вируса, организовала је манифестацију где су се паори тог дела Срема још једдном уверили у квалитет и високе приноса „Pioneer“ хибрида кукуруза. На лицу места, како то воле да кажу пољопривредници скидан је кукуруз, проврен принос, али и влажност зрна.

Годинама уназад сремски пољопривредници највише површина засеју кукурузом. Тако је било и ове године када је жуто зрно заузело више од 110 хиљада хектара. На првом месту су хибриди који стижу из компаније “ „Pioneer Corteva“, а најзаступљенији су они из ранијих група зрења. У румском атару, иначе, хибидима кукуруза „Pioneer“ засејан је највећи део површина, а за то су свакако заслужни и Дани поља који се редовно одржавају, као и сигурност производње годинама уназад.

Милош Матић, представник компаније, који је задужен за читав Срем потврдјује да хибриди кукуруза „Pioneer“ подједнако добро рађају у читавом региону. Према његовим речима важно је одабрати прави хибрид, применити пуну агротехнику и резултат неће изостати. На огледном пољу, на путу Рума –Буђановци било је засејано 10 хибрида различитих група зрења, а из „Corteva“ стиже препорука пољопривредницима да њихве хибриде сеју и следеће производне године. Посебно апострофирају нове хибриде као што је 0217 из ФАО групе зрења 500, или 9911 из групе зрења 400. Ту је и хибрид 0725 из групе 600, као и 9757 из групе 300, који је замена за добро познати 9537.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *