ПРЕМИНУО ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ

АКТУЕЛНОСТИ

Патријарх српски Иринеј (91) преминуо је јутрос у 7.07 сати у Војној ковид болници „Карабурма“ где се налазио на лечењу због заразе корона вирусом. Поглавар Српске православне цркве примљен је 4. новембра у Војну ковид болницу у Београду након што му је током редовног тестирања потврђен вирус корона. Тестиран је након повратка из Црне Горе где је служио опело митрополиту Амфилохију.

Председник Србије Александар Вучић опростио се данас од преминулог патријарха Иринеја.“Част ми је била што сам Вас познавао. Такви као Ви никада не одлазе“, написао је Вучић на Инстаграму. Председник Покрајинске владе Игор Мировић упутио је Светом архијерејском синоду Српске православне цркве телеграм саучешћа поводом смрти патријарха српског Иринеја. Такође,покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић у име ресорног секретаријата и у своје лично име изјавила је дубоко саучешће високопреосвештеним и преосвештеним члановима Светог Синода Српске православне цркве поводом вести о упокојењу нашег патријарха, господина Иринеја.

Поводом смрти патријарха српског Иринеја, звона Храма Светог Саве јутрос су се оглашавала у више наврата, а поједини верници већ су дошли да одају пошту преминулом поглавару СПЦ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *