НОВЕ МЕРЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ ШИРЕЊА ВИРУСА СТУПАЈУ НА СНАГУ СУТРА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Влада Србије прописала је  нове мере заштите од ширења корона вируса, које ће се примењивати од уторка 24. новембра. Мере подразумевају:

  • Скраћење радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима,
  • Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме, ношење заштитне маске у затвореном простору, као и на отвореном простору, у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.
  • Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м2 по особи).
  • Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.
  • Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.
  • Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Наведене мере које на снагу ступају сутра  су орочене на период од 10 дана и биће изнова размотрене у складу у са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *