РУМА – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Рума је пример добре праксе у заштити животне средине, а у то се уверила и министарка за заштиту животне средине, Ирена Вујовић, која је недавно посетила овај град и заједно са челним људима општине, радницима ЈП „Комуналац“ и волонтерима, учествовала у озелењавању Улице 15. мај чија је реконструкција на самом крају. Дуж те улице посађено је 300 стабала, за чију је набавку општина издвојила средства из сопственог буџета.

Приликом посете Руми и акцији садње дрвореда у улици која тиме добија потпуно нови, лепши и еколошки прихватљивији изглед, министарка Ирена Вујовић, заједно је са председником Општине Рума, посадила стабло и тиме потврдила своје задовољство активностима које румска локална самоуправа спроводи у циљу очувања животне средине. Том приликом председник општине, Слађан Манчић, истакао је да се овом акцијом та општина уклопила у велики државни пројекат озелењавања свих простора где је то потребно.

Првих 300 садница, посађено је дуж Улице 15. мај, али након што се приведе крају и реконструкција Улице 15. август, тамо ће бити посађено додатних 300 садница, а тиме Рума, добија дрворед дугачак готово 3 километра. Општина је, поред пројекта реконструкције улица, који се изводи уз подршку Покрајине, издвојила додатиних 3,6 милиона динара, за набавку садница старих око 10 година. Министарка за заштиту животне средине, нагласила је да је посета Руми, за њу веома значајна, јер како сматра потребно је додатно охрабривати оне који се брину о заштити животне средине.

Како је Рума међу пионирима у земљи, у више аспеката, тако је и прва која је организовала овакву акцију. Према речима министарке Вујовић, ова општина треба да служи за пример свима, како се на локалу могу радити добре ствари и још боље бринути о животној средини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *