ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РУМА (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У свечаној атмосфери у Руми је прослављен Дан Општине – 24. новембар. Тим поводом румски челници положили су венце на споменик Жарку Миладиновићу, а потом је уз све мере заштите и у складу са епидемиолошком ситуацијом, одржана свечана седница Скупштине Општине Рума, на којој су поред историјског осврта на славну прошлост и значајне датуме, сумирани и резултати рада ове локалне самоуправе, а традиционално су додељене и награде и признања заслужним поједницима, удружењима и привредним субјектима.

Већ по традицији, на свечаној седници, приказан је филм „Рума између два празника“ који је сумирао све оно што је урађено протеклих 12 месеци а што је допринело развоју општине. Инфраструктурни пројекти, пројекти на побољшању спорта у општини, проширивање производних погона многих фабрика које послују на територији Руме, значајни потези у школству, само су неки од сегмената који су се нашли у овом филму.

Највиша општинска признања и награде, додељене су на свечаности данашње седнице: Румска повеља додељена је установи „Дом здравља Рума“, која се својим марљивим радом посебно истакла у овој тешкој години, погођеној пандемијом корона вируса; Захвланица Општине Рума, због друштвено одговорног пословања и несебичног пружања помоћи током ванредног стања, додељена је компанији „Wai Wai“, затим захвалница и новчана награда додељена је и Јовани Мушицки, репрезентативки Србије у теквондоу, као и Удружењу ратних војних инвалида Рума, за бригу о војним инвалидима и породицама палих бораца, као и за чување сећања на настрадале у ратовима 90-их година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *