АЛАРМАНТНО У ВОЈВОДИНИ – БРОЈ ОБОЛЕЛИХ РАСТЕ И У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ, РУМИ И ПЕЋИНЦИМА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Епидемија корона вируса у нашој земљи не јењава. Алармантна ситуацаија је и у Војводини, где је јуче регистровано 1.875 нових случајева корона вируса, а највећи пораст забележен је у Новом Саду где су регистрована 603 нова случаја, затим у Панчеву 412 и Сремској Митровици 235, саопштио је данас Институт за јавно здравље Војводине. Лекари упозоравају да су интензивне неге препуне, да се клиничка слика пацијената много брже развија, а компликације које се дешавају су много теже него у претходна два налета и апелују на грађане да се са првом појавом симптома јаве лекару.

Да је број заражених корона вирусом у Општини Рума из дана у дан све већи потврђено је на јучерашњој седници Штаба за ванредене ситуације. Констатовано је да је број активних случајева 297, а како се могло чути,  дневни скок облелих у последње време је био 30. Стање у школама је још увек стабилно , рекао је командант Штаба Слађан Манчић. Стабилна ситуација је и у Геронтолошком центру „Срем“, потврдио је Манчић. Нових мера локалног карактера није било, већ су само потврђене оне са републичког нивоа.

Због повећаног броја пацијената који се последњих дана јављају у Ковид амбуланту са симптомима респираторних инфекција, пећиначки Дом здравља повећао је број лекарских екипа које раде у Ковид амбуланти. Како је за званични портал Општине Пећинци рекла директорка ове установе Дубравка Цветковић Мићић, у Ковид амбуланти сада раде две лекарске екипе, док у поподневној смени и викендом ради једна екипа. Радно време Ковид амбуланте је од 7.00 до 19.00 часова радним данима и од 9.00 до 17.00 викендом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *